Un pa artesà i amb les màximes garanties pel consumidor

La Reglamentació del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català defineix el nostre producte com un pa tradicional, rodó, de crosta cruixent, molla tendra i alveolat gran, on al menys el format es realitza de forma manual. Tot el procés es realitza seguint una elaboració tradicional, amb fermentacions lentes, coent sempre les masses en forns de solera refractària.
Pel que fa a la seves característiques, les podem dividir en visuals i organolèptiques. Els aspectes visuals del Pa de Pagès Català han de ser:
• És un pa rodó girat, d’imatge rústica.
• La molla és d’alveolat gran i irregular. És del mateix color blanc que la farina que s’utilitza i romandrà tendre en el temps.
• La crosta és gruixuda i cruixent, de color torrat amb cert clivellat resultat de l’obertura en el moment de la cocció.
Les característiques organolèptiques que ha de complir són:
• És un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores.
• El pa mantindrà la seva frescor durant 2-3 dies.

Per saber-ne més: http://padepagescatala.org/regulations/