1916 – 2016, quatre generacions i un lema familiar: “entre tots s’ha de fer tot”

La nostra història comença a Palamós, quan al febrer de 1916 en Jaume Font Romaguera i la Dolors Porxas Bosch es casen.
El 1922 s’ instal·lem  a Banyoles i compren la casa del número 2 del carrer Sant Martirià. La planta baixa es destina a establiment de venda de pa. El pa és transportat amb un carretó i un burro des de la plaça Sant Pere on tenien el forn. Acaba de néixer la Panaderia Primavera.
I aquí es continua  fins el 1932 que es compra la casa número 6 de la plaça dels Estudis (on encara avui hi ha l’actual Pastisseria Figueras). Fent remodelacions a l’edifici, que per darrera dona al carrer dels Valls, es destinen la part de davant a botiga, els pisos superior a vivenda i el soterrani i part de darrera a pastador i forn. Ja ho tenim tot centralitzat!
El 1943, en Just Figueras, fins aleshores pagès d’ofici,  es casa amb la Maria Font (filla d’en Jaume i la Dolors), iniciant així la segona generació de l’empresa. D’aquest matrimoni en naixeran tres fills: en Jaume, en Joan i la Dolors.
El primogènit, en Jaume Figueres Font segueix la tradició familiar i a l’edat de 16 anys comença a treballar en el negoci familiar. Però en Jaume no es limitarà només a fer pa sinó que posa en marxa la creació de nous productes com el bunyols, les coques de sucre, els croisants…
L’any 1969 en Jaume Figueras es casa amb la Dolors Pi i renoven la botiga per adaptar-la als nous temps i poder exposar els nous productes. Seran la tercera generació!. D’aquest matrimoni en naixeran quatre fills: la Montserrat, la Maria, en Jaume i en Jesús.
amb la vista sempre posada en millorar el negoci i oferir més productes a la seva clientela, continua amb noves incorporacions: xuxos, tortells, coques farcides de crema cremada, diferents pans, etc.
L’any 1987, el tercer fill, en Jaume Figueras Pi comença a ajudar al seu pare i simultàniament es forma a l’escola de flequers d’Olot i amb un gran mestre pastisser de Salt.
Definitivament, amb l’entrada d’en Jaume, l’empresa familiar es converteix en forn de pa i pastisseria, introduint un gran ventall de novetats.
El 2001, en Jaume es casa amb la Balta. És la quarta i actual generació!.
Simultàniament, i després de la jubilació dels flequers del barri de Sant Pere, es queden amb les instal·lacions del carrer Joaquim Hostench, i continuen oferint els seus serveis fins el dia d’avui. Possiblement, més endavant es canviï de local, ja que es comença a fer petit.
Quan el 2008 en Jaume i la Dolors es jubilen havent fet un canvi important en el negoci, en Jaume i la Balta comencen a planificar-ne l’ampliació. Multipliquen per tres l’espai destinat a botiga afegint-hi nous expositors i taules per a degustació, i s’inicia l’establiment que avui coneixem: forn de pa, pastisseria i degustació. Amb el continuat afany de millora ofereixen també el servei de càtering. I així fins al 2016, on el centenari motiva per a continuar fent noves ampliacions. Un obrador a la vista del públic en general, més taules per a la cafeteria i un taller infantil (un mini obrador) on la mainada pugui fer el seu pa mentre els adults fan la seva consumició. I anar creant productes nous perquè la imaginació no te límits!